Ταξίδι

5 Προορισμοί που θα σου αλλάξουν τη ζωή

1. Το μαγευτικό Μπαλί

Στο μακρινό Μπαλί της Ινδονησίας η φύση στάθηκε απλόχερη. Γιγαντιαίοι λόφοι, ηφαίστεια, καταρράκτες, αμέτρητοι κοραλλιογενείς ύφάλοι, πανέμορφες παραλίες με κατάλευκη ή κατάμαυρη άμμο (ανάλογα με το αν είσαι στο νότιο ή βόρειο τμήμα της)  και ατελείωτο πράσινο. Εδώ τα αρχαία μνημεία, οι θρησκευτικοί ναοί του Ινδουισμού και οι τέχνες (όπως ο χορός, η γλυπτική και η ζωγραφική), λατρεύονται διαφορετικά, αλλά φανατικά, σαν άλλοι μικροί θεοί που κάποιος τους έδωσε ζωή μέσα σ’αυτό το τροπικό  μέρος

2. Περού – Το Μάτσου Πίτσου

Η αρχαία πόλη των Ίνκας στο Περού, το Μάτσου Πίτσου βρίσκεται στο Περού, σε υψόμετρο 2.430 μέτρων στις περουβιανές Άνδεις και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα και ίσως τον πιο αινιγματικό αρχαιολογικό χώρο στον κόσμο. Πρόκειται για μια εξαιρετική πόλη που περιβάλλεται από φυσικές πηγές, γεωργικές εκτάσεις, ναούς και παλάτια σπουδαίας αρχιτεκτονικής, κι όλα αυτά, αριστοτεχνικά χτισμένα στην άκρη της ιερής κοιλάδας. Εκεί κοντά βρίσκεται και η πόλη Κούσκο, πρωτεύουσα της επικράτειας των Ίνκας, θεωρείται από τους ντόπιους σαν ο Ομφαλός της Γης, όπως οι δικοί μας Δελφοί.

3. Οι εξοτικές Μπαχάμες

700 κοραλλιογενή νησιά (τα 30 εκ των οποίων είναι κατοικήσιμα). 1400 και βάλε παραλίες. Τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της υφηλίου. Μερικά από τα πλουσιότερα οικοσυστήματα παγκοσμίως. Καλωσορίσατε στιςΜπαχάμες, σε έναν προορισμό που φαίνεται ότι στάθηκε τυχερός, εκ φύσεως. Θα κολυμπήσετε δίπλα σε δελφίνια, θα κάνετε κατάδυση στον βυθό της Καραϊβικής, θα δείτε γουρούνια να κολυμπούν (αμέ!) και θα ευχαριστείτε εσαεί τον Χριστόφορο Κολόμβο για αυτή του την ανακάλυψη. Δε λέμε ότι εδώ στην Ελλάδα μάς λείπουν αυτά, αλλά σίγουρα αξίζει να πάμε κάποια στιγμή στη ζωή μας. Όχι τίποτα άλλο, να έχουμε να συγκρίνουμε.

4. Τι θα λέγατε για Bora Bora

Το νησί Bora Bora στη Γαλλική Πολυνησία με τη διασημότερη λιμνοθάλασσα του κόσμου είναι ακριβώς έτσι όπως θα φανταζόμασταν τον παράδεισο.  Οργιώδης βλάστηση, εντυπωσιακά διάφανα και καθαρά γαλαζοπράσινα νερά και πολυτελείς καλύβες πάνω στο νερό είναι τα κυρίαρχα που θα δεις κατά την (ονειρική) διαμονή σου στο νησί. Με ένα ποδήλατο και τέσσερις ώρες στη διάθεσή σου έχεις γυρίσει όλο το νησί. Και να χαθείς πάντως, δε θα σε πειράξει, το μόνο σίγουρο.

5. Το Μαιάμι ο τέλειος προορισμός\

Το έκανε στη θρυλική ταινία “O Σημαδεμένος”, θα το ξανακάνει σε ένα μας ταξίδι. Η πιο φωτεινή πολιτεία της Αμερικής με την non-stop διασκέδαση, τις διάσημες παραλίες κάτω από τον καυτό (και μόνιμο) ήλιο και τα αρτ ντεκό κτίριά της, είναι ο απόλυτος προορισμός για όσους θέλουν να ζουν σε ένα μόνιμο καλοκαίρι. Κάπου στο κέντρο, βρίσκεται και η κατοικημένη κυρίως από Κουβανούς μετανάστες Αβάνα, μια πολύχρωμη έθνικ συνοικία που φτιάχνει πούρα με το τσουβάλι. Ακόμη, σχεδόν μισή ώρα έξω από …το ξεφάντωμα, στην περιοχή Εβεργκλεϊντς, εκτείνεται το φυσικό πάρκο με αλιγάτορες, Gator Park. Εκεί, αξίζει να κάνει κανείς μια βόλτα με ένα πλεούμενο airboat για τους δει από κοντά.