Celebrities News

Τέμπη: Σπαραγμός για το τελευταίο «αντίο» στην 21χρονη Κλαούντια – Η απόφαση που της στοίχισε τη ζωή

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και σπαραγμού πραγματοποιήθηκε σήμερα η κηδεία της 21χρονης Κλαούντια που βρισκόταν μέσα στο μοιραίο τρένο που το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου συγκρούστηκε στα Τέμπη μια μια εμπορική αμαξοστοιχία.

Η 21χρονη Κλαούντια είναι ένα από τα 57 θύματα που έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το ταξίδι και σήμερα, φίλοι, συγγενείς αλλά και απλοί άνθρωποι που συμμερίζονται τον πόνο της οικογένειάς της της είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο στη Λάρισα, την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Η αδικοχαμένη κοπέλα είχε πάει στην Πάτρα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και επέστρεφε με το τρένο στη Θεσσαλονίκη, για να συνεχίσει τη φοιτητική της ζωή και το διάβασμα που τόσο αγαπούσε. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας βρέθηκε στην Πάτρα για το καρναβάλι. Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη οι γονείς της, την παρακάλεσαν να κάνει μια στάση στη Λάρισα για να τη δούν λίγο.
Όμως η 21χρονη αρνήθηκε και παρέμεινε στο μοιραίο Intercity 62. Ήθελε να φτάσει γρήγορα στη Θεσσαλονίκη για να ξεκουραστεί κάποιες ώρες πριν ξεκινήσει και πάλι το διάβασμα για τη σχολή της. Αυτή η απόφαση έμελλε να σταθεί μοιραία για τη ζωή της.

Σε ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές το 11ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας που κάποτε φοιτούσε η Κλαούντια Λάτα σημειώνουν: «Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας εξέφρασαν τη λύπη τους μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Οι μαθητές έγραψαν με τσάντες και τους ίδιους στην αυλή ένα σύνθημα για την Κλαούντια.

Η άτυχη φοιτήτρια 21 χρονών ήταν ανάμεσα στα θύματα του δυστυχήματος που σημειώθηκε με τρένο στα Τέμπη λίγο πριν την Τρίτη 01 Μαρτίου 2023. Η Κλαούντια, υπήρξε άριστη μαθήτρια στο σχολείο μας και ήταν φοιτήτρια της Ιατρική Σχολής του ΑΠΘ, Ιατρικό Τμήμα της ΣΣΑΣ.

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 την ώρα της προσευχής οι γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές τήρησαν ενός λεπτού σιγή για την μνήμη των θυμάτων του τραγικού συμβάντος. Ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους της και εύχονται Καλό Ταξίδι».