Celebrities News

Αλέξης Κούγας: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν πρόκειται ποτέ να καταδικαστεί»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» βρέθηκε καλεσμένος ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μίλησε για την υπόθεση της Πάτρας, τη Ρούλα Πισπιρίγκου και την απόφαση να κριθεί προφυλακιστέα έως τη δίκη και για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο μικρότερων παιδιών της.

Στο άκουσμα της απόφασης για τη δεύτερη προφυλάκισή της, η Ρούλα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε κλάματα.

Για την υπόθεση της Πάτρας μίλησε ο συνήγορος της προφυλακισθείσας για τους θανάτους και των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

«Η υπόθεση αυτή είναι παγκόσμιο δικαστικό σκάνδαλο. Η υπόθεση αυτή έχει την εξής διαδρομή. Κάποια στιγμή ένας δημοσιογράφος στην Πάτρα, μετά τον θάνατο του τρίτου παιδιού κάνει θέμα ότι μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα σύντομο χάνουν τη ζωή τους, τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας, γεγονός σπάνιο. Χάνεται το 3ο παιδί και αρχίζει μία συζήτηση επιπέδου συμπτώσεων. Το γεγονός που δεν αναγνωρίζει κανείς είναι ότι όταν αρχίζουν οι συζητήσεις τι έχει προηγηθεί επιστημονικά και δικαστικά. Κάνεις δεν λέει ότι όταν έχασε τη ζωή του το δεύτερο παιδί, εκείνη που ανακίνησε το θέμα ήταν προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, η κ. Τσιόλα με έγγραφο στον εισαγγελέα Πατρών. Η υπόθεση ξεκινάει από εκεί» είπε αρχικά.

«Η κ. Πισπιρίγκου δεν πρόκειται να καταδικαστεί ποτέ»

«Αρχίζουν οι συζητήσεις σε όλες τις εκπομπές χωρίς να γνωρίζει κανείς τι έχει γίνει στο νοσοκομείο, δεν έχουν ιατρικούς φακέλους ή τις νεκροψίες-νεκροτομές των δύο παιδιών ή ποιος ιατροδικαστής έχει κάνει τι. Πριν χάσει τη ζωή του το 3ο παιδί, κι με το που χάνεται το 2ο παιδί, έρχεται η ιατροδικαστική έκθεση για το 2ο παιδί είχε περάσει αρκετός χρόνος, αυτομάτως η οικογένεια έκανε μήνυση στους γιατρούς. Η Ρούλα Πισπιρίγκου λέει ότι πέθανε το παιδί της, η ιατροδικαστής λέει ότι πέθανε από παθολογικά αίτια, και η εντολέας μου ζήτησε να ερευνηθεί το περιστατικό από την εισαγγελία. Έτσι ενεργοποιήθηκε η δικαιοσύνη και ορίστηκε ο ιατροδικαστής Τσαντίρης. Εκτός από την ιατροδικαστή που είπε ότι το παιδί πέθανε από παθολογικά αίτια γίνεται νέα έρευνα με πρωτοβουλία της οικογένειας» τόνισε και συνέχισε:

«Δεν είναι όλοι ιατροδικαστές, οποιοσδήποτε δεν είναι ορισμένος από την ιατροδικαστική υπηρεσία σύμφωνα με τη νομοθεσία, λέγεται μάρτυρας με ειδικές γνώσεις. Το κράτος χρησιμοποιεί για διατύπωση κατηγοριών τους τακτικούς ιατροδικαστές. Ο κ. Τσαντίρης συμφωνεί με την υπάρχουσα έως τότε ιατροδικαστική έκθεση. Ο κ. Λέων δεν είναι ιατροδικαστής, θα πάει κατηγορούμενος από την κ. Πισπιρίγκου γι΄αυτά που λέει. Η κ. Τσιόλα, ανέφερε παθολογικά αίτια, το ίδιο και οι κ.κ Τσάκωνα, Τσαντίρης, Κραββαρίτης, Δημακοπούλου, Αγαπητός. Η κ. Μιντζέλου είπε στην αρχή παθολογικά αίτια και ο κ. Μεσογίτης  το ίδιο. ο κ. Αγαπητός έχει κάνει την παθολογοανατομική εξέταση της Τζωρτζίνας και της Μαλένας».

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε την διαδικασία επιλογής ιατροδικατών «παράνομη» λέγοντας πως, «o νόμος λέει ότι εάν θέλω να ανατρέψω αυτή την πραγματογνωμοσύνη, πρέπει να διαταχθεί επαναληπτική πραγματογνωμοσύνη.

Η κ. Πισπιρίγκου δεν πρόκειται να καταδικαστεί ποτέ γιατί η διαδικασία είναι παράνομη. Η διαδικασία για να είναι νόμιμη και να ακυρώσεις πραγματογνωμοσύνες νόμιμες στον όρκο του πραγματογνώμονος, πρέπει να βρεις από τον πίνακα των πραγματογνωμόνων νέους ιατροδικαστές οι οποίοι θα ορκιστούν. Επειδή έγινε χαμός παρενέβη ο κ. Τσιάρας ο υπουργός Δικαιοσύνης και είπε ότι ασκεί πειθαρχική δίωξη γιατί  λένε διάφορα κάποιοι στην τηλεόραση».

«Όλα υποκινήθηκαν από την κοινή γνώμη και από τους δημοσιογράφους. Ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες εκθέσεις, ο εισαγγελέας Ελευθεριάνος, παίρνει τη δικογραφία από την Πάτρα και στέλνει στην ασφάλεια Αθηνών σε έναν κ. Χασιώτη ο οποίος με τις αποφάσεις του έχει πάρει πολλές λάθος αποφάσεις σε πολλές υποθέσεις, κα έχει διωχθεί, με ένα χαρτί που του στέλνει ο κ. Ελευθεριάνος και του λέει να στείλουν δυο ιατροδικαστές που δεν έχουν γνωμοδοτήσει, να πουν τη γνώμη τους. Με φωτογραφίες δεν γίνεται πραγματογνωμοσύνη. Οι δύο αυτοί ιατροδικαστές τι έκαναν. Αντί να ζητήσουν πίσω το χαρτί και να πουν ότι δεν μπορούν να κρίνουν την πραγματογνωμοσύνη της κ. Τσάκωνα γιατί υπηρετεί στην ίδια υπηρεσία με τον κ. Καρακούκη. Δεν πήρε εντολή, ένα χαρτί πήρε. Αντί να γίνει καινούρια προκαταρκτική εστάλη απλά ένα χαρτί» είπε επίσης ο κ. Κούγιας.

«Αντί να γυρίσουν πίσω το χαρτί και να πουν ότι δεν είναι αρμόδιοι, οι κ.κ. Καρακούκης και Καλογρηάς, ενώ γνωρίζουν τι είναι νεκροψία-νεκροτομή και ενώ γνωρίζουν ότι για να εκδώσουν την άποψή τους, πρέπει να συνεργαστούν με καρδιολόγο ειδικό για βρέφη και παθολογοανατόμο από τον πίνακα που προαναφέρθηκε, χωρίς να ενημερώσουν τον κ. Ελευθεριάνο, παίρνουν δυο μεταθανάτιες φωτογραφίες και ένα πανάκι που έδωσε η ίδια η μητέρα, έναν καρδιολόγο τον κ. Σταυρουλάκη που είναι ειδικός σε αθλητές και έναν παθολογοανατόμο κ. Ευτυχιάδη που δεν είναι στους πίνακες και είναι παθολογοανατόμος στο ΚΑΤ, φτιάχνουν ένα χαρτί που βάζει υπογραφή ότι η εξέταση έγινε στα εργαστήρια του ΕΚΠΑ. Εκεί υπάρχει θέμα με την κ. Σπηλιοπούλου που είναι το σκοτεινό πρόσωπο της ιστορίας και γι΄αυτό ζητάμε να ελεγχθούν τα τηλέφωνά τους»,

»Ο παθολογοανατόμος αυτός λέει ότι έκανε μία χρώση στην καρδιά του παιδιού γιατί τα άλλα όργανα δεν μπορούσε να τα εξετάσει λόγω καταστροφής τους και είπε ότι βρήκε μέσω της χρώσης, ασφυκτικό θάνατο. Μετά από έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι μέσω αυτής της χρώσης δεν μπορεί να διαπιστωθεί ασφυκτικός θάνατος, αλλά μόνο για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, και σε ενήλικες. Με αυτή την αφορμή αρχίζουν να μου τηλεφωνούν διάφοροι ιατροδικαστές οι οποίοι όταν βλέπουν το πόρισμα του κ. Ελευθεριάδη λένε ότι αυτή η γνωμοδότηση δεν μπορεί να υπάρξει γιατί αυτή η ουσία δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ για ασφυκτικό θάνατο».